top of page
Szerző képeTóth Balázs

A nyári portréfotózás 5 előnye, amire soha nem gondoltál volna

Az üzleti portréfotó elkészítése minden vállalkozás számára fontos. Ez az első olyan benyomás, amelyet ügyfeleink és partnereink kapnak rólunk, ezért nem mindegy, hogy mikor és hol készülnek el. Közel 10 évnyi fotózás után bátran állíthatom, hogy a nyár az egyik legideálisabb évszak a portréfotók elkészítésére. Összegyűjtöttem és rendszereztem az ügyfeleink visszajelzése alapján azt a top 5 érvet, amiért nekik ez a kedvenc évszakuk arra, hogy megörökítsük őket.


1. Kevesebb stressz, több idő


Nyáron sok vállalkozás működése kicsit lassabb, az emberek szabadságon vannak, és kevesebb a munkahelyi stressz is. Ez a nyugi lehetőséget ad arra, hogy alaposan előkészítsük, megszervezzük a fotózást. Cégek esetében egy jó beosztással például könnyen megoldható, hogy külön-külön fotózzuk be azokat a munkatársakat, akik éppen nem nyaralnak. Ez a külön-külön fotózás lehetővé teszi, hogy egy teljesen egységes végeredményt kapjatok a munkatársak headshotjait egymás mellé téve.


Külön fotózott, de egy képre montázsolt vezetőségi imázs fotó


De roppant népszerűek a felsővezetőkről külön-külön készült portrék is, melyeket egy képre montázsolunk rá, ezzel kialakítva egy erőteljes és profi csapat imázsát. Arról nem is beszélve, hogy nyáron mi is sokkal rugalmasabban tudunk időpontot adni, mivel a versenytársaitok ősszel-télen kezdenek el kapkodni a tegnapra kell fotókért. :D


2. Marketing és PR kampányok előkészítése


Az őszi és téli hónapok gyakran a legintenzívebb marketing és PR kampányok időszakai. Gondolj bele mekkora áldást jelentenének ebben a kapkodásban a már elkészült, betárazott friss  és ropogós képek. Nem kellene fejvesztve szabad fotóst keresni, időpontokat egyeztetni és táblázatokat gyártani. Legyen szó weboldalról, közösségi médiáról, offline megjelenésekről, interjúkról, mindenhez is lennének naprakész fotóitok. Összességében az időben elkészült prémium képek nagyban megkönnyítik az év közbeni kommunikációtokat.


3. A semmihez sem fogható nyári hangulat 


A nyár a szabadság, az utazások és a feltöltődés időszaka, ami igen csak pozitív hatással van mindenkire. Általában ez az a szezon, amikor a legbarnább és a legkisimultabb vagy, nyoma sincs még az őszi-téli hajtás szem alatti karikáinak. A jókedved és az energiád pedig könnyedén átjön a képeken is. Az ügyfelek és partnerek számára készült üzleti headhsotjaid, így barátságosabbak és megközelíthetőbbek lesznek.


Mészáros Mariann portréfotó


4. Helyszíni fotózás széles palettája a szabadban


A nyár ideális időszak arra is, hogy a fotózás ne csak stúdiós, hanem szabadtéri is legyen. A cégek körében igen népszerűek a saját környezetükben készült képek. A stúdió kitelepülése így lehetővé teszi az olyan különböző kreatív koncepciók megvakósítását, mint az irodaház vagy épp valamilyen növény előtti fotózkodást. Az előbbi monumentális és erőteljes, míg a másik lágyabb, természetközelibb üzenetet képvisel, de számos más variáció is megvalósítható a szabadban. 


Czakó Borbála és Istenesné Solti Andrea kültéri portré


Egy jól megválasztott kültéri helyszín különleges hátteret biztosíthat az üzleti portrékhoz. A természetes fény puhább és egyenletesebb, mint a mesterséges megvilágítás, ami segít abban, hogy a fotók élettel telibbek és vonzóbbak legyenek. A reggeli és késő délutáni órák különösen kedvezőek, mivel a nap alacsonyabban áll, így lágyabb árnyékokat és melegebb tónusokat kapunk.  Az ilyen képek frissességet és dinamizmust sugároznak.


5. Hűsítő varázs a stúdiónkban


A grátisz érvünk pedig az, hogy a kinti forróság jeleinek nyomát se látni a stúdiónkban, hála a klímának. Szinte védjegyünkké vált a session-ök alatti jó hangulat megteremtése, a poénok és az önfeledtség érzése. Nyáron mindezt ráadásul még megfejeljük egy hűsítő teaával és jeges kávéval is. Szeretjük, ha nem egy kötelező rosszként tekintetek a fotózásra, ezért mindent megteszünk, hogy egy tökéletes énidő és kikapcsolódás is legyen a számotokra. 


Foglald le még most az időpontodat!


Magyarország elsőszámú prémium üzleti fotóstúdiójaként a legmagasabb minőségű és teljeskörű szolgáltatást nyújtjuk ügyfeleinek. Tapasztalt fotósaink és profi csapatunk készen áll arra, hogy a nyár minden előnyét kihasználva elkészítse számodra a tökéletes üzleti portrékat. Foglald le még ma az időpontodat a fotózásra! Ne feledd, most ajándékba adjuk az Üzleti Styling Kurzusunkat is, melynek értéke 14.900 Ft.


___________________________________________________________________________________________

Remélem, hogy ez a cikk meghozta a kedved arra, hogy a nyarat válaszd az üzleti portréfotók elkészítésére. Várjuk jelentkezésed és bízunk benne, hogy hamarosan találkozunk stúdiónkban vagy egy szabadtéri helyszínen!

Comments


BLOG

bottom of page